Ziua Europeană a Limbilor Străine - 26 septembrie 2022

Activități interactive de Ziua Europeană a Limbilor Străine - 26 septembrie 2022

Elevii Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare” au celebrat, în săptămâna 26-30 septembrie, diversitatea lingvistică, plurilingvismul și învăţarea limbilor străine pe toata durata vieții. Elevii au fost implicați și în acest an într-o serie de activități menite să le stimuleze motivația pentru învățarea limbilor străine pe toată durata vieții, dezvoltarea competențelor interculturale, dar și exersarea lexicului vocațional teologic în limbile străine studiate.

În cadrul activităților desfășurate împreună cu clasa a X- a C, coordonate de dna prof. Manuela Anuței, au avut loc discuții referitoare la Ziua Europeană a Limbilor şi la semnificația acesteia. De asemenea, au vizionat materialul Les Intraduisibles de la langue française prin intermediul căruia au învățat originea câtorva expresii intraductibile din limba franceza. Elevii claselor a XI-a A şi a XI-a B şi-au dezvoltat competenţa interculturală într-o maniera ludică prin intermediul jocului Jeu de 7 familles des pays de l’Europe.

Dna prof. Beatrice Arbore a organizat, alături de clasele IX AB și XAB sesiuni de brainstorming, vizionarea unui videoclip pe tema European linguistic and cultural diversity și dezbateri pe teme multiculturale.

Sub îndrumarea dnei prof. Raluca Balan și a dnei prof. Paula Cazamir, elevi din clasele IX-XII au participat la ediția a doua a concursului bilingv Theological English Lexis care își propune exersarea în context a vocabularului vocațional teologic de bază în limbile străine studiate la Seminar. De asemenea, au organizat activități în cadrul cărora elevii au vizionat materiale de conștientizare a importanței studierii limbilor străine, au fost implicați în dezbateri și activități ludice.

Catedra Limbă și Comunicare