Slujba de sfințire a Mănăstirii Bârnova

Slujba de sfințire a Mănăstirii Bârnova, de pe data de 2 iunie (hramul Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava), susținută de Înaltpreasfintitul și Mitropolitul nostru Teofan, a fost unică pentru mine, întrucât mi-a marcat plăcut viața. Când participam la o Slujbă arhierească, întotdeauna stăteam în rândul credincioșilor, care cu credință și cu smerenie ascultau Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, se rugau în taină, Îl preaslăveau pe Dumnezeu și ascultau cântările înălțătoare oferite de strană. Însă toate acestea s-au schimbat odată ce am fost implicată să cânt împreună cu corul Basileia al Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Vasile cel Mare", dirijat de arhidiacon prof. Mihai Ursache.
Mănăstirea Bârnova este o mănăstire de călugări, amplasată în preajma municipiului Iași, comuna Bârnova, care a fost ctitorită de domnitorul Moldovei, Miron Barnovschi-Movilă (1626-1629). De asemenea, aceasta este un locaș de cult care îți aduce bucurie, pace și liniște în suflet, întrucât este un loc binecuvântat de Dumnezeu și protejat de Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava și de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Cu toate că din exterior ar putea părea ușor, cu toții știm că, pentru a realiza un lucru, trebuie depus efort, astfel încât rezultatele să fie pe măsură. Așadar, în ajutorul Mănăstirii s-au implicat și voluntari seminariști, care au roit în a împlini diferite ascultări ce li se ofereau de către organizatori, pentru a înfrumuseța și pregăti Sfântul locaș pentru hram.
În final, vreau să vă împărtășesc bucuria faptului că, împreună cu corul Basileia al Seminarului Teologic Ortodox ,,Sfântul Vasile cel Mare", am susținut întreaga Slujbă a Sfințirii Mănăstirii, dar și Sf. Liturghie. Mulțumesc pentru susținere, bunătate și pentru faptul că mi s-a oferit șansa de a fi membră a acestui cor părintelui arhidiacon Mihai Ursache, pentru dedicarea sa în ghidarea și sprijinirea noastră și băieților care ne-au acompaniat, cântând alături de noi și susținând isonul, fără de care cântările nu ar fi fost la fel de frumoase.
Nu în ultimul rând, Îi dau slavă lui Dumnezeu pentru toate, Îi mulțumesc pentru darul pe care mi l-a dat și pentru oamenii minunați pe care m-a învrednicit să-i întâlnesc!