Seminarul Teologic alături de Clubul IQ

            Clubul IQ Iași, primul club destinat olimpicilor cu rezultate naționale și internaționale, și-a deschis porțile printr-un moment solemn, în data de 4 decembrie, începând cu orele 18:00. Evenimentul a constat în primirea invitaților, reprezentanți a facultăților importante din inima Moldovei, deschiderea oficială prin discursul gazdelor, momentul „IQ Talent Show” alcătuit din prezentarea a 6 comunicări științifice de către 6 membri ai clubului și, în cele din urmă, vizitarea sediului Clubului ce se află în corpul R al Universității „Al. I. Cuza” Iași.

            Printre elevii care se bucură de beneficiile oferite de acest grup al olimpicilor se numără și elevul Seminarului ieșean, Cătălin Acatrinei, elev în clasa a XII-a A, ce a susținut în cadrul momentului „IQ Talent Show” o comunicare intitulată „Cum ne schimbă Dumnezeu creierul”, bazată pe noi cercetări științifice în neurologie și teologie, ce a avut drept scop demonstrarea cu argumente precise a faptului că rugăciunea îmbunătățește capacitățile de memorare, dar și că ajută la păstrarea longevității vieții și previne riscul apariției bolilor grave, precum Alzheimer, Parkinson, a unui infarct sau a hipertensiunii.

            Proiectul și evenimentul în sine au fost apreciate de către cei prezenți, tânărul seminarist declarând că „un asemenea cadru festiv te încurajează să muncești din ce în ce mai mult și totodată, te propulsează la un alt nivel din punct de vedere profesional, un nivel la care simți că ești apreciat pentru eforturile depuse”.