S-au afișat rezultatele la Olimpiada Națională de Religie

Rezultatele la Olimpiada Națională de Religie pentru seminariile şi liceele teologice ortodoxe din cuprinsul Patriarhiei Române, care a avut loc ieri la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare”din Iași, s-au afişat astăzi în jurul orei 13.00, la avizierul de la intrarea în seminarul ieșean. Seminariile teologice din Iași, Alba-Iulia, Suceava și Slobozia au câștigat competiția din acest an.

Astăzi, 20 aprilie 2012, cea de-a XVI-a ediție a Olimpiadei Naționale de Religie pentru seminariile şi liceele teologice ortodoxe din cuprinsul Patriarhiei Române și-a desemnat câștigătorii. Aceștia sunt Onel Vlăduț Constantin de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare”din Iași, care a obținut locul I la disciplina Dogmatică, profesor îndrumător fiind pr. Cristian Alexandru Barnea, Puiu Ioan de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Mitropolit Simion Ștefan” din Alba Iulia care a obținut locul I la disciplina Istoria Bisericii Ortodoxe Române,  avându-l ca îndrumător pe pr. prof. dr. Nicolae Bolea, Popescu Cătălin Teodor de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” din Suceava, care a obținut primul loc la disciplina Studiul Noului Testament, fiind îndrumat de pr. prof. Hrișcă Bogdan Mihai și Dumitru Cristian de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, care s-a clasat pe primul loc la disciplina Studiul Vechiului Testament, avându-l ca profesor îndrumător pe pr. Iliescu Neagu.  Rezultatele nu sunt finale, în cursul zilei putând fi depuse eventuale contestații.

„Nu mă așteptam. Sunt plăcut surprins, la fel ca anul trecut, când am obținut locul I la Studiul Vechiului Testament. Secretul meu e că am îmbinat programul de învățat cu programul de slujbă”, a declarat Popescu Cătălin Teodor, primul clasat la disciplina Studiul Noului Testament.  „Mă bucur că am participat la această olimpiadă și consider că examenul a fost destul de greu, dar cu ajutorul lui Dumnezeu m-am descurcat. Sunt fericit că nu i-am dezamăgit pe cei care și-au pus încrederea în mine și țin să mulțmesc profesorului meu îndrumător”, a spus Puiu Ioan,  cel care a obținut primul loc la disciplina Istoria Bisericii Ortodoxe Române. Dumitru Cristian, câștigătorul olimpiadei la disciplina Studiul Vechiului Testament a declarat că „în momentul când m-am văzut primul pe listă, nu mi-a venit să cred. Am simțit că zbor. Mulțumesc profesorului meu îndrumător, părinților și celorlalți colegi care m-au susținut”.

Rezultatele finale la cea de-a XVI-a ediție a Olimpiadei Naționale de Religie pentru seminariile şi liceele teologice ortodoxe din cuprinsul Patriarhiei Române vor fi afișate în această seară.

(Tudorel Rusu)