Risipa alimentară

Luni, 18 martie 2024, în prima zi din Săptămâna Verde, elevii clasei a XI-a C din cadrul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare”, Iași, au avut ocazia de a afla informații privind Risipa alimentară, o problematică actuală a societății contemporane, dar, totodată, și o dramă, deoarece mulți alți oameni din lumea întreagă suferă de foame sau întâmpină dificultăţi în a-şi procura hrana zilnică. S-au dezbătut idei privind cauzele risipei de alimente, fluxului pierderilor alimentare de la achiziţionarea materiei prime, depozitarea la produsul final preparat, precum și gestionarea alimentelor neconsumate. Elevii au conștientizat și chiar găsit posibile soluții individuale pentru prevenirea acestei probleme actuale. Elevii prezenți au exprimat prin desene sugestive mesajul lor de conștientizare a publicului și de combaterea a risipei alimentare.

                 Prof. dr. Angela-Ligia Acatrinei