Rezultate de excepție la Olimpiadele naţionale ale elevilor Seminarului Teologic din Iași în 2016

Şi anul acesta elevii Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Vasile cel Mare” au obţinut, la mai multe discipline, rezultate foarte bune la fazele naționale ale Olimpiadelor și concursurilor școlare. Astfel, la Olimpiada de Arte vizuale, arhitectură și istoria artei, elevul Bejan Iulian, clasa a XI-a C, coordonat de prof. dr. Petru Sofragiu şi prof. dr. Ioana Măriuţei, a obţinut premiul al II-lea pentru icoană bizantină.

La Olimpiada națională de greacă veche, elevii Atodiresei Valentin, clasa a IX-a B, Drăghiceanu Florin, clasa a X-a B şi Simiraş Ioan, clasa a XII-a A, coordonaţi de pr. prof. dr. Constantin Simiraş au obţinut fiecare premiul al II-lea.

La Olimpiada națională de neogreacă, Graur Ştefan, clasa a XI-a B şi Dorneanu Gheorghe, clasa a IX-a B, coordonaţi de profesoara Evanthya Papaeftimiou, au obţinut premiul II, respectiv III, ambii fiind calificaţi și la Olimpiada Internaţională de Neogreacă, ce se va desfășura în luna septembrie la București.

La Concursul național de Muzică (interpretare psaltică), elevii, sub coordonarea diac. prof. Mihai Ursache, Mihalache Codrin din clasa a XI-a B, a obţinut premiul II, Stanciu Alexandru, clasa a XI-a B, premiul III, iar Graur Ştefan, din aceeași clasă și Atodiresei Valentin, clasa a IX-a B menţiuni.

Nu în ultimul rând, la Olimpiada Națională de Religie pentru Seminarii și licee teologice, desfășurată la Seminarul Teologic Mănăstirea Neamț, s-au luat, de asemenea, premii: la Studiul Vechiului Testament, elevul Orzetic Ştefan, clasa a IX B, coordonat de pr. prof. Paul Rusu, a obţinut premiul II, iar la Dogmatică, Apopei Ştefan, clasa a XII-a A, coordonat de pr. prof. dr. Ioan Bădiliţă, a obţinut premiul III.

Iată un bilanț foarte bun al elevilor și profesorilor Seminarului în 2016 de 10 premii și două mențiuni, care confirmă prestația la aceleași evenimente în anii trecuți și obligă la performanțe viitoare.