Promoția 1999 - 2004 – la 20 de ani de la absolvirea Seminarului

La Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Vasile cel Mare” din Iași, în data de 3 iunie 2024, promoția 1999- 2004 a aniversat împlinirea a 20 de ani de la absolvire studiilor liceale.

Momentul solemn a început prin săvârșirea Sfintei Liturghii în capela „Sf. Împărați Constantin și Elena”, sub protia pr. prof. Gabriel Coroamă, spiritualul școlii, dar și primul diriginte al acestei promoții, înconjurat de un frumos sobor format din părinți absolvenți, fiind secundați de corul format din ceilați colegi, care, ca odinioară, în anii de seminar, au oferit răspunsurile la strană. La finalul slujbei s-a săvârșit o slujbă de pomenire în amintirea fostului coleg, părintele Marius- Gabriel Bărăscu, dar și a regretatului părinte Florin Bucescu, renumit profesor de Muzică psaltică, trecuți, între timp, la cele veșnice. 

Întru cadru solemn, de adevărată sărbătoare, în spațiul plin de lumină a atriumului școlii, cuprinși de emoțiile reîntâlnirii, absolvenții au participat împreună cu profesorii la Cursul festiv.

Părintele prof. dr. Constantin Simiraș, directorul Seminarului, a adresat absolvenților un cuvânt de bun venit în care a subliniat și importanța celor patru ani petrecuți în Seminar, care și-au pus puternic amprenta asupra personalității fiecăruia din cei prezenți: „Orice întâlnire cu o persoană nu este întâmplătoare, ea reprezintă un început de drum, o împreună călătorie spre veșnicie, dar este și un început de creștere în cunoaștere intelectuală și duhovnicească.”

Câteva gânduri au adresat celor prezenți și pr. lector univ. dr. Alexandru-Cristian Barnea (diriginte în perioada 2002-2004), pr. prof. Paul Rusu, prof. dr. Carmen Dura, prof. dr. Doina Balan, care și-au exprimat bucuria revederii.

Sub privirea blândă și părintească a părintelui diriginte Gabriel Cătălin Coroamă „s-a sunat de oră” și, în timp ce se striga catalogul, fiecare absolvent a făcut o scurtă descriere a parcursului său de după absolvire, împărtășind gânduri și amintiri din vremea aceea...

„Mulțumim lui Bunului Dumnezeu că ne-a binecuvântat cu atâția ani plini de prietenie, respect și dragoste. Mulțumim dragilor noștri profesori pentru truda, răbdarea și dăruirea cu care au lucrat la formarea noastră. Rugăm pe Hristos Domnul să reverse mila și harului Său asupra acestei frumoase școli și asupra noastră a tuturor.”