Prezența Seminarului nostru la Hramul Seminarului Gălățean

Prezența Seminarului nostru la Hramul Seminarului Gălățean

În data de 28 noiembrie anul 2022, elevii Ștefan Acsinia (a XI-a A) și Alexandru Sitaru (a XI-a B), din cadrul Seminarului nostru, au reprezentat școala noastră la Simpozionul organizat de Seminarul din Galați, aflat la a douăzeci și treia ediție, prezentând lucrările Rugăciunea Isihastă în jurul Rugului Aprins, îndrumat de pr. prof. Bogdan Anistoroaei, respectiv Părintele Gheorghe Calciu-Dumitreasa, model de jertfă și rugăciune, îndrumat de pr. prof, director Constantin Simiraș.

În data de 29 noiembrie, cu ocazia Hramului Seminarului de la Galați, o parte din corul Basileus al Seminarului nostru a cântat la Vecernia Sfântului Andrei, sub bagheta dirijorală a arhid. prof., părintele Mihai Ursache, urmând ca, după slujba Vecerniei, să se adauge, pentru un moment solemn, tinerii pelerini plecați în procesiune de la Catedrala Arhiepiscopală, obicei specific Ajunului sărbătorii Sfântului Andrei, reluat anul acesta după o pauză de doi ani.

În dimineața Sfântului Andrei, corul nostru a oferit răspunsurile la Utrenie și Dumnezeiasca Liturghie, în strană fiind prezentă și Iuliana Țopea, elevă a Seminarului gălățean, care a obținut locul II la Concursul online organizat de Iași Byzantine Music Festival, dimpreună cu domnul profesor de muzică al Seminarului gălățean.

La finalul Dumnezeieștii Liturghii, părintele director, dar și părintele spiritual au mulțumit călduros părintelui arhidiacon profesor Mihai Ursache și corului Basileus pentru frumoasa cântare bizantină, ce a umplut de lumină sufletele credincioșilor și ale seminariștilor gălățeni.

Ștefan Acsinia, clasa a XI-a A