Întâlnirea promoției 2003 a Seminarului Teologic Ortodox Sfântul "Vasile cel Mare" din Iași

Ca orice floare, pălește și tinerețea,/Și se supune vârstei./Toate treptele vieții, toată înțelepciunea, toate virtuțile,/ La vremea lor înfloresc, la toate nefiindu-le permis a dura pentru totdeauna (…) dar în oricare început trăiește o magie/care ne sprijină și ne ajută să dăinuim“ (Hermann Hesse -Trepte, 1941)

În prima săptămână a lunii iulie a avut loc întâlnirea promoției 2003, secția Pastorală, a Seminarului Teologic "Sf. Vasile cel Mare" din Iași, cu ocazia împlinirii a douăzeci de ani de la absolvire.

Programul întâlnirii a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii în capela istorică cu hramul "Sfinților Trei Ierarhi". Această capelă a deservit necesitățile liturgice seminariale în perioada anilor 1998-2003. Răspunsurile la strană au fost înfrumusețate de corul format ad-hoc și dirijat de îndrumătorul de an, domnul profesor Cezar Dima, venit special din Germania pentru această revedere de suflet.

În cadrul slujbei s-au înălțat rugăciuni de mulțumire către Dumnezeu pentru binefacerile aduse asupra seminariștilor, părinților și profesorilor. De asemenea, s-au făcut rugăciuni de pomenire a colegilor plecați prea devreme dintre noi.

În continuare s-a ținut cursul festiv în Atriumul din incinta actualei clădiri a Seminarului, în prezența părintelui director Constantin Simiraș, a domnului diriginte mai sus amintit, a pr. spiritual Gabriel Coroamă și pr. prof. Paul Rusu, de la catedra de discipline biblice. Fiecare profesor a transmis câteva impresii cu privire la generația 2003, iar prof. Cezar Dima a transmis la final următorul mesaj: ”Vă mulțumesc mult pentru această zi minunată! Vă urez tuturor sănătate, inimă ușoară, succes în toate cele ce întreprindeți, oameni de treabă pe lângă voi, cu suflet cald și mereu de ajutor la nevoie, un strop de noroc și mereu o aripă de înger asupra voastră și a celor dragi ai voștri.”

În momentul strigării catalogului, fiecare seminarist a expus în câteva cuvinte realizările sale familiale și profesionale și a povestit câteva amintiri reprezentative din perioada 1998-2003. Un fior de nostalgie și o frumoasă notă de bună dispoziție a unit profesori și elevi în rememorarea anilor de început, ani de formare și definire pentru unii și alții deopotrivă, ale căror roade binecuvântate se fac simțite până în prezent.

Întâlnirea s-a încheiat într-o atmosferă destinsă cu o agapă frățească, unde s-a continuat depănarea amintirilor și noutăților din viața personală a fiecăruia.

A consemnat Pr. Cătălin Soare