Întâlnire de lucru a profesorilor mentori

 

Cu binecuvântarea ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, în data de 23.11.2023 a avut loc la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Vasile cel Mare” întâlnirea de lucru  a  profesorilor mentori cu pr. prof. dr. Andrei-Nicușor Carcea, Inspector învățământ preuniversitar, Arhiepiscopia Iașilor, pr. prof. Lucian Filip, directorul Centrului de Formare Continuă al Arhiepiscopiei Iașilor, Pr. Gabriel Leonte, referent educațional la sectorul Învățământ, Arhiepiscopia Iașilor.

Prin Programul de mentorat susținut de Arhiepiscopia Iașilor se acordă o atenție deosebită elevilor noștri care sunt însoțiți în relație de unu la unu de către un profesor mentor, cu rol de sprijin, de comunicare și dezvoltare a abilităților personale ale acestora.

Termenul de mentor educațional înglobează trei direcții spre care demersul non-formal își propune să acționeze: educație academică, educație duhovnicească și educație socială.

Ne bucurăm că elevii Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Vasile cel Mare” au posibilitatea să aibă alături, în cei patru ai de Seminar, profesori mentori.

                                                                  Pr. prof. dr. Simiraș Constantin