Expoziție de icoane, compoziții plastice, studii desen și basorelief

Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Vasile cel Mare” din Iași găzduiește zilele acestea Expoziția de icoane, compoziții plastice, studii desen și basorelief, lucrări ale elevilor secției de Patrimoniu Cultural clasele IX-XII.

Încă o dată, cu prilejul zilelor Seminarului, tinerii noștri au reușit să ne uimească cu meșteșugul, priceperea, perseverența și determinarea artistică, participând cu lucrări plastice care dovedesc o reală formație pluridisciplinară: istoria artelor, teologie, estetică, poezie și filosofie, acte de creație, sinonime cu un imaginar teologic-artistic specific adolescenței.

Expoziția de grup propune publicului un melanj de elemente artistic-plastice, culori, forme, volume, tehnici și resurse teologice, specifice Patrimoniului Cultural, lucrări ale unor tineri curajoși, talentați, dispuși să încerce și să cerceteze domeniile profunde ale iconografiei, artei creștine și universale, în maniere proprii și originale.

Efortul elevilor noștri a fost susținut de către profesorii de specialitate care urmăresc să provoace și să întrețină gândirea critic-artistică, limbajul plastic și teologic cât și aspirațiile artistice ale viitorilor „maeștri”.