Dialoguri duhovnicești

În data de 28.03.2024, la capela Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Vasile cel Mare", a avut loc evenimentul numit „Dialoguri duhovnicești", la care a participat PS Atanasie de Bogdania, Episcop-vicar al Episcopiei Italiei, însoțit de părintele Neculai Dorneanu, inspector în cadrul Sectorului de misiune, statistică și prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor. 
PS Atanasie a adresat tinerilor seminariști câteva gânduri despre importanța preoției, atingând și subiecte precum curajul în asumarea a ceea ce vor să devină în viață, sinceritatea în relațiile noastre cu ceilalți, căutarea lui Dumnezeu. 
Spre sfârșitul întâlnirii, elevii au adresat mai multe întrebări legate de provocările cu care se confruntă adolescenții lumii de astăzi.
Activitatea a fost organizată la inițiativa pr. prof. dr. Simiraș Constantin, directorul Seminarului, și a părintelui Neculai Dorneanu, inspector în cadrul Sectorului de misiune, statistică și prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor, și în colaborare cu părintele spiritual Ioan Buju și diac. Ionel Buduroi.