Cristian Sofrone, elev al seminarului, a obținut medalia de bronz la campionatul mondial de Karate Tradițional.

Felicităm pe elevul nostru Sofrone Cristian din clasa a IX-a A, pentru medalia de bronz cucerită la Campionatul Mondial de Karate Tradițional desfășurat luna aceasta în Slovenia la Kranjska Gora. Cristian este legitimat la clubul sportiv A.C.S OLYMPIC IAȘI. El este pregătit de domnul antrenor Petronel Luca căruia îi mulțumește pentru implicarea și dragostea cu care a lucrat la formarea lui.

Cristian a considerat întotdeauna că acest sport pe care l-a practicat începând de la cinci ani, poate disciplina atât trupul cât și mintea. După cum ne-a mărturisit, Cristian a ales Seminarul ca modalitate de a-și disciplina și înfrumuseța și sufletul dorind să implininească și ceea ce au cultivat, încă din copilărie,  părinții lui, dragostea față de Tradiție,  Biserică și valorile creștine. Așa a înțeles că nimic nu se poate realiza fără voia și ajutorul lui Dumnezeu.

De aceea el ne spune astăzi cât este de recunoscător că Dumnezeu a îngăduit ca efortul lui, al părinților și al antrenorului dar și a celor din jur care l-au sprijinit în permanență, să fie încununat cu succes. Ne bucurăm că Sofrone Cristian este elevul nostru și îi uram mult succes în continuare în dezvoltarea lui sportivă dar și duhovnicească.

Prof. Ed. Fizică și Sport Paul Rusu