Concursul județean de limba engleză - Winter Wonderland

Premiul al III-lea la concursul județean de limba engleză, Winter Wonderland

 

Elevul Denis-Luca Ștefanache a obținut premiul al III-lea la un concurs județean important de limba engleză - Winter Wonderland.

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, prin Compartimentul American Corner, a lansat anul acesta cea de a XII-a ediţie a Concursului de creaţie literară în limba engleză „Winter Wonderland”. Competiția se adresează tuturor elevilor din județul Iași, participarea este gratuită, singura cerință este ca tinerii autori să dețină permis de intrare la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași.

La acest concurs au participat și elevii Seminarului și dorim să îl felicităm pe elevul Denis-Luca Ștefanache, de la clasa a IX-a C, coordonat de dna. prof. de limba engleză Raluca Balan, pentru obtinerea premiului al III-lea. A concurat alături de elevi din liceele teoretice de renume din Iași și a demonstrat o cunoastere temeinică a limbii engleze, utilizare corectă a structurilor gramaticale, originalitate, capacitate de sinteză, organizare, rapiditate de lucru, creativitate, o excelentă utilizare a figurilor de stil și a tehnicilor narative.

Juriul a fost format din profesori de limba engleză. S-a acordat o importanţă deosebită talentului literar, gradului de originalitate și calității exprimării. Ca în cazul edițiilor anterioare, cele mai apreciate lucrări au fost publicate într-un volum care a intrat în fondul bibliotecii. Premiile au constat în cărţi, articole de birotică şi premii surpriză, dar și în câte un exemplar din broșura publicată.

Festivitatea de premiere a avut loc vineri, 16 decembrie 2022ora 15.00, la Sala de lectură a Bibliotecii Județene din Iași. Ne bucurăm că elevii Seminarului demonstrează implicare și talent nu doar în zonele vocațional-teologice, ci și în ceea ce privește limbile străine. 

Alexandru Brînză, clasa a XII-a A