Ziua Națională a României sărbătorită și la Seminarul din Iași

Luni, 25 noiembrie, cu ocazia apropierii zilei de 1 decembrie,  Ziua Națională a României, elevii Seminarului nostru au ținut să sărbătorească și anul acesta evenimentul, într-un mod propriu și totodată educativ.

Astfel, începând cu ora 13:00, elevii seminariști participanți s-au putut bucura în atriumul școlii de prezentări PowerPoint despre personalități din România, cum ar fi regele Ferdinand, precum și despre personalități de dincolo de Prut. De asemenea, elevele din Republica Moldova, Ursachi Serafima și Pelin Doina au intonat poezii scrise de poeții Grigorie Vieru și Adrian Păunescu. Pe lângă acestea, au fost rostite actele de unire ale Bucovinei și ale Basarabiei cu România pentru a întări caracterul istoric al întâlnirii. Festivitatea a fost pecetluită în dulcele grai al seminariștilor și seminaristelor adunați în numele lui Hristos și numele patriei sub atenta îndrumare a Pr. Prof. Zaltariov Iulian, aceștia interpretând cântecele patriotice „Limba românească”, „Ștefan, Ștefan, Domn cel Mare”, „Treceți Batalioane!” și nu în ultimul rând, imnul „Deșteaptă-te române!”.

Întregul eveniment comemorativ a fost organizat de Pr. Prof. Dr. Bogdan Racu, cu sprijinul Pr. Iulian, aceștia promițând că și în anii următori se vor ocupa ca acest spectacol ce a avut drept scop întărirea caracterului patriotic al elevilor, să aibă continuitate.

Comentarii

FELICITARI!!!!!

Adaugă comentariu nou

Contact

Seminarul Teologic Ortodox "Sfântul Vasile Cel Mare" Iaşi

Adresa: Aleea M. Sadoveanu nr. 46, Iași 700489, România
Tel/Fax:- secretariat - 0232.217.045

              - contabilitate - 03321.100.118
              - administratie - 0733.922.272
              - pedagog - 0733.922.276

Email: seminarteologiciasi@yahoo.com

Sait realizat de DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © 2012 seminariasi.ro