Micul actor - ediția a treia

În data de 30.10.2018, a avut loc în Atriumul Seminarului cea de a treia ediție a concursului „Micul actor”. Mulțumim elevului Fandarac Remus, clasa a XII-a B, pentru sprijinul acordat în realizarea acestei activități și domnului profesor Alin Călin, absolvent al Facultății de Teatru. Au participat 6 echipe. Premiul special  pentru cea mai bună interpretare a fost acordat elevului Grigoriu Ioan, clasa a X-a B, iar premiul I, scenetei „Pomul care face ciori” (Alexandru Avîrvarei, Edward Rotaru, clasa a XII-a A). De asemenea, mulțumim tuturor elevilor participanți. 

„Arta este, fără doar și poate, un imens dar dat de Dumnezeu, Artistul Magistral, celei mai iubite capodopere, omul. Concursul „Micul actor" tocmai asta și-a propus: să încurajeze elevii să-și descopere talentul și versatilitatea artistică, ceea ce s-a și întâmplat. Pentru mine, această experiență a fost un adevărat succes prin intermediul căruia am învățat că sensibilitatea umană are o multitudine de nuanțe, de la cele mai vivace și mai deschise până la cele mai dramatice și mai închise, ilustrând astfel complexitatea uimitoare a ființei omenești. Mă simt onorat de faptul că am participat la această activitate și le mulțumesc din suflet organizatorilor. (Rotaru Edward-Marian, clasa a XII-A)

Concursul „Micul actor" a reprezentat pentru mine o adevărată „gură de viață"! Este cu totul remarcabil să vezi, în cadrul unui liceu teologic, un interes activ pentru dezvoltarea spiritului artistic al elevilor, prin care aceștia sa poată să se exprime liber! Concursul a fost o provocare interesantă pentru fiecare dintre noi deoarece, actoria reprezintă un sincretism al mai multor abilități cum ar fi mimica, memoria, intonația și multe altele... Din punctul meu de vedere, fiecare tânăr are acest spirit artistic-creator specific vârstei, dar ceea ce diferă este modul în care el poate reda această trăire publicului larg. Îți trebuie echilibru și autocontrol, dar, mai ales, curaj pentru a putea ieși în fața lumii cu scopul de a oferi pe scenă o parte din tine. Pentru mine a fost o bucurie imensă sa văd că  publicul a înțeles mesajul pe care am vrut să îl transmit prin personajul pe care l-am interpretat, dar cel mai tare m-a încantat faptul că am putut să vad pe fețele colegilor mei zâmbete și veselie. Vreau să-i mulțumesc din toată inima doamnei profesor Carmen Dura pentru că mi-a oferit oportunitatea de a mă cunoaște pe mine însumi și pentru că mi-a împlinit una din cele mai mari dorințe ale mele, aceea de a fi un „mic actor"! (Alexandru Avîrvarei, clasa a XII-a A)